Search This Blog

Πώς να εγκαταστήσετε το UbuntuStudio χωρίς DVD

Ένας τρόπος να εγκαταστήσετε το UbuntuStudio, χωρίς τη χρήση του DVD (γιατί έχει χαλάσει ή γιατί δεν υπάρχει), είναι με update μέσω internet του ήδη εγκατεστημένου σας ubuntu. Τον οδηγό τον βρήκα εδώ. Να πως γίνεται:
Tι θα χρειαστείτε
1. Ένα CD εγκατάστασης του Ubuntu, από εδώ (αν δεν το έχετε ήδη).
2. Σύνδεση στο internet (κατά προτίμηση ευρυζωνική).

Oδηγίες
1. Εγκαταστήστε το Ubuntu από το CD.
2. Bεβαιωθείτε ότι όλα παίζουν κανονικά (κάρτες ήχου, οθόνης, δίκτυο), ρυθμίστε την ανάλυση της οθόνης. Κάντε restart για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε login και ότι όλα είναι όπως τα ρυθμίσατε.
3. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το UbuntuStudio. Ανοίξτε ένα τερματικό (Applications --> Accessories --> Terminal) και γράψτε:

sudo aptitude update && sudo aptitude install ubuntustudio-desktop ubuntustudio-audio ubuntustudio-audio-plugins ubuntustudio-graphics ubuntu studio-video linux-rt

To Ubuntu θα κατεβάσει όλα τα πακέτα για το ubuntustudio (αυτό θα πάρει λίγη ώρα) και θα τα εγκαταστήσει.
4. Κάντε restart (επανεκίνηση) και η εγκατάσταση του ubuntustudio θα έχει ολοκληρωθεί.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερη βοήθεια για τρόπους εγκατάστασης του ubuntustudio (από δίκτυο ή από USB stick) εδώ.
Aν θέλετε να αλλάξετε το theme του ubuntu σε εκείνο του UbuntuStudio, πηγαίνετε στο System --> Preferences --> Appearance --> Theme και επιλέξτε UbuntuStudio από τη λίστα. Μετα πηγαίνετε στο System --> Administration --> Login Window, δώστε το password σας και επιλέξτε UbuntuStudio στη λίστα του Login Window από το Local tab.
Περισσότερα για τις ρυθμίσεις στο UbuntuStudio εδώ.

Σημ.: Οι παραπάνω ογηγίες εγκατάστασης μέσω update αναφέρονταν σε Ubuntu Hardy, αλλά λογικά θα δουλεύουν και σε άλλες εκδόσεις. Αν το δοκιμάσετε και δουλέψει (και εφόσον θέλετε) αφήστε ένα σχόλιο για να σβήσω αυτή τη σημείωση.

Kαλή επιτυχία.

No comments:

Post a Comment